Odd gikk seirende ut av femmålskampen

Odd slo tilbake etter nederlaget mot Molde. 3-2 ble resultatet mot Viking, etter noen nervepirrende sluttminutter.

Annonse:

Lørdag kveld var det duket for Odd-Viking på solfylte Skagerak Arena. Etter et smertefullt tap borte i Molde, var tiden inne for å reise kjerringa, men ikke uten konkurranse.

Store sjanser tidlig i kampen
Allerede før 2 minutter var spilt kunne Odd notere seg for kampens første sjanse. Sander Svendsen fant rom like utenfor Vikings 16-meter. Odds tekniske kantspiller fyrte av et skudd, men ballen gikk like utenfor målet Arild Østbø voktet. Bare sekunder etter Svendsen sin sjanse, var det nærmest et under at Odd ikke gikk opp i føringen. Bakenga kom alene med keeper, men spissen maktet ikke å plassere ballen i mål. På returen var Gilli Rólantsson, men heller ikke han klare å overliste Østbø. I den nevnte situasjonen gikk Rólantsson ned for telling, men etter rask behandling var vår nummer 11 oppe på beina igjen.

Viking forsøkte ved flere anledninger på deres signaturinnkast; flytte folk foran mål, med et påfølgende langt innkast. Ved kampens første forsøk var dem også nære ved å lykkes, men årvåkne og altoppofrende Odd-spillere hindret scoring. Etter halvtimen spilt fikk Sander Svendsen tilskuerne til å lure på om Messi hadde meldt overgang til Odd. Svendsen vartet opp med et vanvittig raid, hvor han kom seg fri fra flere Viking-spillere. Etter å ha spilt ballen videre var imidlertid ikke rytmen i Odd-angrepet like god.

Hull på byllen like før pause
Det så lenge ut til at lagene skulle gå til pause på stillingen 0-0, men like før pause vartet Odd opp med et flott kombinasjonsspill som endte i scoring. Etter å nærmest ha brodert seg gjennom Viking-forsvaret, kunne til slutt Markus Kaasa sette ballen i nota.

Oddjubel i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Viking på Skagerak arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Like etter hvilen doblet Odd ledelsen. Helt ut av det blå fikk Mushaga Bakenga servert en ball på sølvfat av en Viking-spiller. Slike muligheter takker toppscoreren vår sjeldent nei til, ei denne gang. For «Mush», som oppfattet situasjonen raskt, gjenstod det nesten bare å løpe ballen i mål. Noen minutter senere trodde de fleste at Odd skulle gå opp til 3-0 etter et nydelig angrep, men Sander Svendsen klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren. Synd for Svendsen som kunne kronet en ellers veldig god kamp med scoring.

I stedet var det Viking og Harald Nilsen Tangen som skulle få nettkjenning. Vikings hærfører, Veton Berisha, pisket ballen inn i feltet, hvor Nilsen Tangen fikk for god plass til å avslutte. Avslutningen gikk i mål bak en sjanseløs Rossbach og Viking hadde redusert til 2-1.

Bortelagets glede var imidlertid kortvarig. Etter 67 minutter fikk Odd nemlig straffe etter at ballen traff Haugen i hånda. Dommer, Rohit Saggi, pekte på straffemerket. Fra krittmerket var Mushaga Bakenga sikker som banken og sørget for 3-1 til Odd. Feiringa var imidlertid ikke av det beste slaget. Bakenga holdt seg til baksiden av låret og måtte umiddelbart ut, inn kom Tobias Lauritsen.

Om du trodde kampen var over, trodde du feil. Kampen hadde enda flere vendinger å by på. Veton Berisha knallet inn 3-2-reduseringen på et presist slått hjørnespark av Zlatko Tripic. Dermed måtte publikum på Skagerak Arena forberede seg på noen nervepirrende sluttminutter. Til tross for iherdig innsats og trykk fra bortelaget, maktet Odd å stå imot sluttspurten til Viking. Dermed kunne Odd til slutt slenge hendene i været og juble for en 3-2-seier.